Udstillinger

 

Faste udstillinger

På kulturstationen er fokus på fjorden og hvad den har betydet for mennesker i området – og hvad mennesker har betydet for fjorden.

I udstillingen kan du bla. blive klogere på bygningens historie som gammel stationsbygning og hvordan jernbanen var med til at udvikle Glyngøre fra et lille fiskerleje til en driftig by og nu en attraktiv by med et stærkt sammenhold. Du kan komme med “under vandet” og opleve fjordens liv – mød krabber, søstjerner og mange andre dyr fra fjorden. Og få et indblik i fiskeindustriens betydning for Sallingegnen.

 

Glyngøre i gult – Vingegaard kommer hjem

Udstillingen sætter spot på  den store indsats og entreprenør ånd hos beboerne i Glyngøre, der gjorde det muligt  på kun 5 dage, at stable en kæmpemæssigfejring af Jonas Vingegaard på benene.

I udstillingen kan du opleve nogle af de mange bannere, cykler og alverdens andre ting der gjorde det til en helt speciel sommer i Glyngøre. Men det var jo ikke kun i Glyngøre, at stemningen var høj mange andre steder i landet blev triumfen fejret og du kan høre et udvalg af de mange heppe og hyldest sange der blev produceret.  Vi har også været så heldige, at du kan se en original gul trøje og andre ting som Jonas brugte under tourén og selvfølgelig kan du også selv prøve kræfter med nogle af de hårdeste stigninger i løbet!

Vi takker Glyngøre by, familien Vingegaard og Cykelpartner for for deres store opbakning og hjælp med udstillingen.

 

Sommerferieaktiviteter

Ud over den nye udstilling kan hele familien også fornøje sig i og udenfor Kulturstationen og lege med den seje bølgemaskine, kaste sig ud i krabbefiskeriets kunst, lave sin egen kunstneriske fisk og vandmænd eller lære mere om Limfjordens fascinerende dyreliv. Museum Sallings naturvejleder Jesper Nielsen Krogh står for Blå Flag arrangementer langs kysterne i Skive Kommune, og man kan møde ham på udvalgte dage på stranden lige nedenfor Kulturstationen; dato og tidspunkt kan findes under “Det sker”.